Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g spring greens, thick stems removed, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 11 sprigs fresh coriander, leaves only, 3 sprigs roughly chopped
- 1 tsp paprika
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 40 g lime juice
- 40 g olive oil, plus extra for brushing
- 24 large raw prawns, peeled, deveined (approx. 160 g)
- 3 - 4 flour tortillas
- 50 g sour cream
- 60 g shallots, halved
- 100 g chicken breast, diced (2 cm)
- 2 limes, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Teriyaki Salmon Burgers
45min
Prawn Saganaki
35 Min
Mexican Stuffed Peppers
45min
Pomegranate Mojito
10 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Indochine Chicken Salad
1h 20 min
Seafood Korma
40min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min