Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g spring greens, thick stems removed, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 11 sprigs fresh coriander, leaves only, 3 sprigs roughly chopped
- 1 tsp paprika
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 40 g lime juice
- 40 g olive oil, plus extra for brushing
- 24 large raw prawns, peeled, deveined (approx. 160 g)
- 3 - 4 flour tortillas
- 50 g sour cream
- 60 g shallots, halved
- 100 g chicken breast, diced (2 cm)
- 2 limes, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 220 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 Min
Indochine Chicken Salad
1 Std. 20 Min
Cajun Prawn Lettuce Cups with Pineapple Salsa
25 Min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Crispy Fish Sandwiches with Honey Lime Slaw
40 Min
Seafood Korma
40 Min
Prawn Saganaki
35 Min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 Min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 Min