Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g quinoa, rinsed and well drained
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 100 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 100 g carrots, peeled, diced (1 cm)
- 100 g white cabbage, cut in thin strips (1 cm)
- 6 cherry tomatoes, halved
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 ½ vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
- 750 g boiling water
- 150 g tinned kidney beans, rinsed, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Portuguese Leeks
45 Min
Watercress and Oat Soup
35 Min
Spring Greens Soup with Beans
35 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Tofu stew
30 Min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1u. 40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min