Watercress and Oat Soup
TM6 TM5

Watercress and Oat Soup

4.0 ( 6 ocen )

Składniki

  • 1 garlic clove
  • 250 g onions quartered
  • 30 g olive oil plus extra for garnish
  • 1200 g water
  • 60 g rolled oats
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp vegetable stock paste
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 100 g watercress
    lub 100 g Swiss chard large stalks removed, sliced
  • 35 g pumpkin seeds toasted
  • 25 g sunflower seeds toasted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
153 kcal / 640 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy