Watercress and Oat Soup
TM6 TM5

Watercress and Oat Soup

4.0 (6 ocen)

Składniki

  • 1 garlic clove
  • 250 g onions, quartered
  • 30 g olive oil, plus extra for garnish
  • 1200 g water
  • 60 g rolled oats
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp vegetable stock paste
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 100 g watercress
    lub 100 g Swiss chard, large stalks removed, sliced
  • 35 g pumpkin seeds, toasted
  • 25 g sunflower seeds, toasted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
640 kJ / 153 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy