Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce

Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce

3.4 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • dried lentils any type (see tip)
    150 g
  • water plus extra for cooking pasta
    700 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • carrots cut in pieces (2-3 cm)
    140 g
  • shallot halved, to taste
    25 - 30 g
  • toasted sesame oil plus extra for sizzling
    40 g
    40 g olive oil
  • salt plus extra for cooking pasta
    ½ tsp
  • sweet paprika
    1 tsp
  • fresh oregano leaves plus 1 pinch for garnishing
    ½ tsp
  • dried wholewheat spaghetti
    320 g
  • sun-dried tomatoes in oil drained, cut in pieces (1-2 cm)
    100 g
  • sesame seeds for garnishing
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 613 kcal / 2565 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 104 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 387 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...