Wersje kompatybilne
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried lentils, any type (see tip)
- 700 g water, plus extra for cooking pasta
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 140 g carrots, cut in pieces (2-3 cm)
- 25 - 30 g shallot, halved, to taste
-
40
g toasted sesame oil, plus extra for sizzling
lub 40 g olive oil - ½ tsp salt, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp sweet paprika
- ½ tsp fresh oregano leaves, plus 1 pinch for garnishing
- 320 g dried wholewheat spaghetti
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, cut in pieces (1-2 cm)
- 1 pinch sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 387 mg
Alternatywne przepisy
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Vegan Mushroom Bowls
1 Std. 20 Min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Spanish Omelette
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min