Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
TM6 TM5 TM31

Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce

3.4 ( 16 ocen )

Składniki

  • 150 g dried lentils any type (see tip)
  • 700 g water plus extra for cooking pasta
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 140 g carrots cut in pieces (2-3 cm)
  • 25 - 30 g shallot halved, to taste
  • 40 g toasted sesame oil plus extra for sizzling
    lub 40 g olive oil
  • ½ tsp salt plus extra for cooking pasta
  • 1 tsp sweet paprika
  • ½ tsp fresh oregano leaves plus 1 pinch for garnishing
  • 320 g dried wholewheat spaghetti
  • 100 g sun-dried tomatoes in oil drained, cut in pieces (1-2 cm)
  • 1 pinch sesame seeds for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
613 kcal / 2565 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
104 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
387 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy