Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 500 g butternut squash, peeled if desired, cut in pieces (4 cm)
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp vegetable oil, plus 30 g
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp fine sea salt
- 7 green cardamom pods
- 1 ½ tsp poppy seeds
- 2 cloves
- 250 g brown onions, quartered
- 50 g raw cashew nuts
- 50 g blanched almonds
- 1 bay leaf
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground nutmeg
- 1000 g water
- 220 g basmati rice
- 2 tsp cumin seeds
- 400 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.6 kJ / 551.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 1250.4 mg
Alternatywne przepisy
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min
Carrot and Sesame Burgers
1 Std. 15 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1 Std.
Prawn and Vegetable Rice
1 Std. 10 Min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min