Wersje kompatybilne
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 300 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 100 g frozen baby broad beans
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 40 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 5 g fresh basil leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 240 g tinned butter beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 Tbsp wholemeal flour
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 4 flatbreads, vegan (see tip)
- 250 g tomatoes, sliced
- 25 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2111 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 716 mg
Alternatywne przepisy
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Coconut Dhal
20 Min