Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g celery stalks
- 150 g white cabbage, thickest part of core removed, cut in 1-2 wedges that fit in feeder
- 120 g carrot
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces that fit in feeder
- 30 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g tomato passata
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp sugar
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 800 g water
- 80 g dried ditalini pasta
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, finely sliced
- bread, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 427 mg
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55 min
Danish Split Pea Soup
1h
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Sautéed Onions (300 g)
20 min
Versatile Chunky Soup
50min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Tuscan Bean Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min