Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 150 g green apple, unpeeled, quartered and cored (see tip)
- 150 g celery stalks
- 150 g fennel bulb, cut in pieces (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Dressing
- 20 g fresh dill, leaves only
- 80 g extra virgin olive oil
- 15 g Dijon mustard
- 50 g plain yoghurt
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coconut Salad
5min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10 min
Middle Eastern Brunch
1 Std. 20 Min
Berry Foam
10 min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min