Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g celery stalks
- 150 g white cabbage, thickest part of core removed, cut in 1-2 wedges that fit in feeder
- 120 g carrot
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces that fit in feeder
- 30 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g tomato passata
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 tsp sugar
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 800 g water
- 80 g dried ditalini pasta
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, for drizzling
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, finely sliced
- bread, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 427 mg
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Pork with Spinach Lentils
20 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40min
Bacon and Cabbage Risotto
1 Std.
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1 Std. 15 Min
Chickpea Stew with Vegetables
50 Min
Lentil and Chorizo Stew
4 Std.
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.