Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 1 cauliflower (approx. 650-700 g), cut in small florets
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water, for cooking pasta
- 300 g dried pasta, orecchiette shape
Brown Butter Sauce
- 150 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g double cream
- 1 tsp garlic powder
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 652 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 godz. 20 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Middle Eastern Aubergine Pies
2 godz.
Baked Spinach and Cheese Strata
9 Std. 45 Min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.