Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 1 cauliflower (approx. 650-700 g), cut in small florets
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water, for cooking pasta
- 300 g dried pasta, orecchiette shape
Brown Butter Sauce
- 150 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g double cream
- 1 tsp garlic powder
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 652 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Seitan Chilli
25 min
Goat's Cheese Pie
1óra 10p
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h