Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 250 g brown rice
- 4 red peppers (approx. 250 g each)
- 1 ½ tsp salt, or to taste
- 500 g vegetable stock, homemade (see tip)
- 12 pitted black olives, sliced
- 20 g fresh parsley leaves
- 3 pinches ground black pepper
- 100 g white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 683 mg
Alternatywne przepisy
Janek's Chicken Soup
2 godz.
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Padrón Pepper Pesto
4 godz. 15 min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1h 40min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Potato and Celeriac Gratin
1h 10min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1 godz.
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 godz.
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min