Baby-friendly Harissa Lentil and Feta Wedges
TM6 TM5

Baby-friendly Harissa Lentil and Feta Wedges

2.9 (15 ocen)

Składniki

  • olive oil, for greasing
  • 25 g bread, torn in pieces
  • 200 g red split lentils, rinsed thoroughly, drained (see tip)
  • 440 g water
  • 100 g onions, quartered
  • 1 medium egg
  • 100 g feta cheese, crumbled
  • 1 tsp dried parsley
  • ½ tsp ground cumin
  • 1 Tbsp harissa paste

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
706 kJ / 169 kcal
Białko
9.1 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
114.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy