Courgette, Corn and Ricotta Pancakes

Courgette, Corn and Ricotta Pancakes

3.7 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces

Składniki

Ricotta
  • whole milk
    1500 g
  • white vinegar
    40 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Pancakes
  • courgette (approx. 1), cut in pieces
    310 g
  • spring onion white part only
    1
    1 shallot
  • unsalted butter plus extra for frying
    40 g
  • self-raising flour
    170 g
  • buttermilk
    200 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • eggs
    2
  • corn kernels, fresh
    130 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 273 kcal / 1149 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...