Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
TM6 TM5 TM31

Courgette, Corn and Ricotta Pancakes

3.8 (6 ocen)

Składniki

Ricotta

  • 1500 g whole milk
  • 40 g white vinegar
  • ¼ tsp fine sea salt

Pancakes

  • 310 g courgette (approx. 1), cut in pieces
  • 1 spring onion, white part only
    lub 1 shallot
  • 40 g unsalted butter, plus extra for frying
  • 170 g self-raising flour
  • 200 g buttermilk
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 2 eggs
  • 130 g corn kernels, fresh

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1149 kJ / 273 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy