Wersje kompatybilne
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolata
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- ½ garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves (large handful)
White Bean Purée
- 230 g tinned cannellini beans, rinsed and drained (1 x 400 g tin)
- 1 garlic clove
- 30 g lemon juice
- 50 g extra virgin olive oil, plus 1 Tbsp and extra for drizzling
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 ciabatta bread (approx. 280 g), thinly sliced (5 mm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, for brushing
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45min
Asparagus Risotto
45min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Buckwheat and Asparagus Risotto
2h
American Style Blue Cheese Dressing
5min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 godz. 20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h