Slow-cooked Veal Stew

Slow-cooked Veal Stew

1.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • fresh thyme
    1 sprig
  • fresh bay leaves
    2
  • celery stalk cut in pieces (1 cm)
    1
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 bunch
  • leek sliced (1.5 cm)
    100 g
  • carrots peeled, sliced (1.5 cm)
    150 g
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground white pepper or to taste
    1 tsp
  • water
    900 g
  • veal meat pieces, sinew free, boneless diced (2-3 cm)
    1000 g
  • fresh button mushrooms quartered
    500 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • plain flour
    50 g
  • whipping cream
    100 g
  • egg yolks from medium eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454 kcal / 1892 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...