Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck
- 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
Blackberry Sauce
- 250 g fresh blackberries
- 30 g caster sugar
Celeriac Mash
- 800 g celeriac, peeled, diced (2 cm)
- 1200 g water
- 50 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2107 kJ / 504 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 801 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
20 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 Min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3h 35 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20 min
Chicken Liver Parfait
2u. 40min