
Wersje kompatybilne
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g carrots peeled, cut in pieces (3 cm)
- 140 g shallots halved
- 10 g fresh parsley leaves plus extra for garnishing
- 3 garlic cloves
- 80 g celery stalk cut in pieces (3 cm)
-
60
g celeriac peeled, cut in pieces (3 cm)
lub 60 g parsley root cut in pieces (3 cm) - 30 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves
- 1950 g water
-
3
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled, or to taste
lub 3 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp salt
-
250
g prawns, raw, peeled, deveined medium sized (see tip)
lub 300 g prawns, raw, peeled, deveined medium sized, frozen, defrosted, patted dry - 60 g unsalted butter cut in pieces
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio), 17-18 min cooking time
- 50 g white wine
-
150
g fresh green peas
lub 150 g frozen green peas - 10 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper plus 2-3 pinches
- 150 g Tortellini, ring-shaped pasta any filling
- 50 g single cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 689.5 kcal / 2884.9 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Sód
- 979 mg