Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
TM6 TM5

Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim

3.4 (9 ocen)

Składniki

  • 20 g ziaren sezamu, białego
  • 1 bulwa kopru włoskiego (ok. 200 g), z liśćmi, pokrojona na kawałki
  • 1 jabłko, czerwone (ok. 200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • ½ pęczka trybuli, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
    lub ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, z delikatnymi łodygami i liśćmi, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 240 - 265 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (z 1 puszki)
  • 100 g sera feta, pokruszonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1222.8 kJ / 292.3 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
32.5 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
8.8 g
Sód
584.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy