
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1930 g
-
bobu, świeżego500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
bazylii, świeżej tylko liście10 g
-
liści mięty, świeżych4 - 5
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek40 g
-
pomidorów, dojrzałych bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm kawałki400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu do zupy, suchego drobnego, o czasie gotowania 5-7 min80 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak250 g
-
zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki1 pęczek
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
604.1 kcal /
2527.7 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
94.4 g
Błonnik
24.2 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
277.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 godz. 15 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min