Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami

Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami

4.4 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1930 g wody
  • 500 g bobu, świeżego
    500 g bobu, mrożonego
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 4 - 5 liści mięty, świeżych
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, dojrzałych bez skóry, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g makaronu do zupy, suchego drobnego, o czasie gotowania 5-7 min
  • 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g), bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 277.6 mg
Białko 28.7 g
Kalorie 2527.7 kJ / 604.1 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 24.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 94.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...