Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
2 ½ czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami
-
1 łyżka oleju rzepakowego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
Hummus z burakiem<br>
-
350 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować
-
20 g pasty tahini
-
50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 ząbek czosnku mały
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
184.5 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
596.7 kJ /
142.5 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Groszek po francusku
55 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min