
Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami2 ½
-
oleju rzepakowego1 łyżka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych¼ łyżeczki
Hummus z burakiem<br>
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować350 g
-
pasty tahini20 g
-
wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)50 - 70 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
oleju sezamowego10 g
-
ząbek czosnku mały1
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
142.5 kcal /
596.7 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
184.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Zielona terrina z kozim serem
4 godz. 40 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.