
Urządzenia i Akcesoria
Duo z buraka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Pieczony burak
-
czerwonych buraków średnich, obranych, umytych i osuszonych papierowymi ręcznikami2 ½
-
oleju rzepakowego1 łyżka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych¼ łyżeczki
Hummus z burakiem<br>
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej, zalewę zachować350 g
-
pasty tahini20 g
-
wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)50 - 70 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
-
oleju sezamowego10 g
-
ząbek czosnku mały1
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
142.5 kcal /
596.7 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
13.7 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
184.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska