Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
-
100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki100 g sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
130 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oleju50 g oliwy z oliwek
-
800 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego150 g strączków młodego, zielonego groszku
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1068.3 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2583.7 kJ /
617.5 kcal
Tłuszcz
22.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Wrapy caprese
10 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.