Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

3.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na kawałki
    20 g
  • sera żółtego np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
    100 g
    100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
    130 g
  • rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
    12
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    50 g
    50 g oleju
  • wody
    800 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • strączków młodego, zielonego groszku
    150 g
    150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • makaronu, suchego, typu spaghetti o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 617.5 kcal / 2583.7 kJ
Białko 21.1 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 1068.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...