Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
TM6 TM5

Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami

3.6 (16 ocen)

Składniki

  • 20 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g sera żółtego, np. ementalera, pokrojonego na 2 cm kawałki
    lub 100 g sera gruyère, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 130 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 12 rzodkiewek (ok. 2 pęczki), pokrojonych w ćwiartki, z liśćmi pokrojonymi w 5 mm paski (łącznie ok. 240 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
    lub 50 g oleju
  • 800 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g strączków młodego, zielonego groszku
    lub 150 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti, o czasie gotowania 7-9 min, przełamanego na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2583.7 kJ / 617.5 kcal
Białko
21.1 g
Węglowodany
82 g
Tłuszcz
22.6 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1068.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy