Urządzenia i Akcesoria
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
300 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
250 g brokułu różyczki i obrana łodyga, pokrojona na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g ogórka z odkrojonymi końcówkami
-
250 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos green goddess
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g liści bazylii, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
120 - 150 g awokado (1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
130 g jogurtu naturalnego
-
50 g rukoli50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki orzechów, mieszanych (opcjonalnie) grubo posiekanych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
287.6 mg
Białko
4 g
Kalorie
474.2 kJ /
113.3 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER II/2023
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 h
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 h
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM5)
45 min
Kurczak w sosie satay z dynią, brokułami i kaszą pęczak
50 min
Sałatka curry
25 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
35 min
Surówka brokułowa
10 min