Wersje kompatybilne
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g skrobi ziemniaczanej
lub 50 g skrobi kukurydzianej - 200 g ciecierzycy, suszonej
- 440 g wody
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 450 g dyni, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1268.3 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 485.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 Std. 30 Min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10min
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1h 5min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20 min
Paleo nachos
45min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45min
Halloweenowe mleczne bułki
5 Std.