Wersje kompatybilne
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50
g skrobi ziemniaczanej
lub 50 g skrobi kukurydzianej - 200 g ciecierzycy, suszonej
- 440 g wody
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 450 g dyni, obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1268.3 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 485.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2j
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1j 30 menit
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 Min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Magdalenki (bez glutenu)
1j
Mąka gryczana
5 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 menit
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2j 30 menit
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1h 10 min
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1j 30 menit