Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g ciecierzycy, suszonej
-
440 g wody
-
60 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 g dyni obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
485.8 mg
Białko
28.3 g
Kalorie
1268.3 kJ /
302.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45 min
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min