Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem

Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem

3.6 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • fileta z dorsza, bez skóry i ości
    500 g
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 ½ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
    50 g skrobi kukurydzianej
  • ciecierzycy, suszonej
    200 g
  • wody
    440 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • dyni obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    450 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 302.8 kcal / 1268.3 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 485.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...