
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
fileta z dorsza, bez skóry i ości500 g
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
ciecierzycy, suszonej200 g
-
wody440 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
dyni obranej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)450 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 gałązka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302.8 kcal /
1268.3 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
485.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska