Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia
- 3 jajka
- 1 szczypta soli
- 300 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 45 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - owoce leśne, mieszane, świeże (100-150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 481.4 kJ / 115.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 240.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Serniczki z wiśniami
45min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Pływające wyspy
45min
Granola truskawkowo-miętowa
1hod. 45min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Trifle z truskawkami
1 godz. 20 min
Serniczki pistacjowe z mango
2h 30 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Szarlotka w kokilkach
1hod.
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min