Urządzenia i Akcesoria
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 słoików
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
200 - 250 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2200 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g oleju
-
150 g koncentratu pomidorowego
-
25 g octu
-
30 g cukru
-
3 łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
949.2 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
609.9 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Ketchup
1 godz. 20 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Czekośliwka
1 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min