Rogaliki à la pizza

Rogaliki à la pizza

4.3 110 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • twarogu, chudego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    250 g
  • musu jabłkowego niesłodzonego
    50 g
    50 g śmietany, 18% tłuszczu
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    100 g
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • woda do posmarowania rogalików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 183 kcal / 765.9 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 22.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 346 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...