Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki à la pizza
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 sztuk
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g twarogu, chudego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu50 g musu jabłkowego niesłodzonego
-
50 g oleju rzepakowego
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
400 g mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
150 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
woda do posmarowania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
346 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
765.9 kJ /
183 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min