
Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki à la pizza
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
twarogu, chudego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)250 g
-
musu jabłkowego niesłodzonego50 g
-
oleju rzepakowego50 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki150 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy100 g
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
woda do posmarowania rogalików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
183 kcal /
765.9 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
346 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min