
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 250 g twarogu, chudego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
50
g musu jabłkowego niesłodzonego
lub 50 g śmietany, 18% tłuszczu - 50 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 400 g mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- woda do posmarowania rogalików
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 183 kcal / 765.9 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 346 mg