Rogaliki à la pizza

Rogaliki à la pizza

4.4 113 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 sztuk

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g twarogu, chudego w kostce, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g musu jabłkowego niesłodzonego
    50 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • woda do posmarowania rogalików

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 346 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 765.9 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...