Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym

Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym

3.5 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

Ciasto
  • mleka
    100 g
  • wody
    130 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    60 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • świeżych drożdży pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-850
    300 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    140 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • siemienia lnianego
    30 g
  • maku
    30 g
  • jajko
    1
Nadzienie
  • brokułu pokrojonego na kawałki
    180 g
  • cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone na ok. 3 cm kawałki
    4
  • szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej na kawałki
    170 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    120 g
  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    120 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 239.3 kcal / 1005.3 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 381.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...