Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym

Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym

3.6 45 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

Ciasto
  • 100 g mleka
  • 130 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 2 łyżeczki cukru
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 300 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850
  • 140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g maku
  • 1 jajko
Nadzienie
  • 180 g brokułu pokrojonego na kawałki
  • 4 cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone na ok. 3 cm kawałki
  • 170 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej na kawałki
  • 120 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 120 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
  • 1 jajko roztrzepane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 381.2 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1005.3 kJ / 239.3 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...