
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka100 g
-
wody130 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski60 g
-
cukru2 łyżeczki
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-850300 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej140 g
-
soli1 łyżeczka
-
siemienia lnianego30 g
-
maku30 g
-
jajko1
Nadzienie
-
brokułu pokrojonego na kawałki180 g
-
cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone na ok. 3 cm kawałki4
-
szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej na kawałki170 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki120 g
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki120 g
-
soli¼ łyżeczki
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
239.3 kcal /
1005.3 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
381.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska