Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista pita
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
2 sztuki
Składniki
-
350 g wody letniej, plus 2 łyżeczki
-
25 g świeżych drożdży, pokruszonych1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
1 łyżeczka miodu
-
350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obfitego oprószenia blach, dłoni i ciasta
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko
-
1 - 2 łyżeczki czarnuszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
19 g
Kalorie
2209 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
101.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Bułki maślane do burgerów
1 godz. 20 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.