Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista pita
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
2 sztuki
Składniki
-
350 g wody letniej, plus 2 łyżeczki
-
25 g świeżych drożdży, pokruszonych1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
1 łyżeczka miodu
-
350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obfitego oprószenia blach, dłoni i ciasta
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko
-
1 - 2 łyżeczki czarnuszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
19 g
Kalorie
2209 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
101.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min