Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarnista pita
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
2 sztuki
Składniki
-
350 g wody letniej, plus 2 łyżeczki
-
25 g świeżych drożdży, pokruszonych1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
-
1 łyżeczka miodu
-
350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obfitego oprószenia blach, dłoni i ciasta
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 żółtko
-
1 - 2 łyżeczki czarnuszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
19 g
Kalorie
2209 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
13 g
Węglowodany
101.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Bułki z kminkiem
30 min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5 godz. 30 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Pieczywo maca
50 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min