
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g wody letniej, plus 2 łyżeczki
-
1
opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
lub 25 g świeżych drożdży pokruszonych - 1 łyżeczka miodu
- 350 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obfitego oprószenia blach, dłoni i ciasta
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżeczki czarnuszki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 528 kcal / 2209 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb tygrysi
4 godz.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 godz.
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.