Szampański crème brûlée z biszkoptami

Szampański crème brûlée z biszkoptami

3.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje

Składniki

  • cukru
    60 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    400 g
  • szampana
    80 g
    80 g wina musującego, typu Prosecco
  • żółtka
    4
  • biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
    8
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 568.5 kcal / 2378.6 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 42.6 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 79.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...