
Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
cukru60 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
szampana80 g
-
żółtka4
-
biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)8
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
568.5 kcal /
2378.6 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
42.6 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Sód
79.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1 godz. 40 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4 godz. 40 min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1 godz. 50 min
Małże z serowym sosem
40 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Tarta tatin
2 godz.
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min