Urządzenia i Akcesoria
Szampański crème brûlée z biszkoptami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g wina musującego, typu Prosecco80 g szampana
-
4 żółtka
-
8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
-
3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
79.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2378.6 kJ /
568.5 kcal
Tłuszcz
42.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bombardino
15 min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Millefeuille z karmelem i orzechami
13 godz. 10 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 godz. 40 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 godz. 15 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2 godz. 30 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min