Szampański crème brûlée z biszkoptami
TM6 TM5

Szampański crème brûlée z biszkoptami

3.8 (13 ocen)

Składniki

  • 60 g cukru
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g szampana
    lub 80 g wina musującego, typu Prosecco
  • 4 żółtka
  • 8 biszkoptów lady fingers (patrz wskazówka)
  • 3 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2378.6 kJ / 568.5 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
38.6 g
Tłuszcz
42.6 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Błonnik
0.2 g
Sód
79.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy