
Urządzenia i Akcesoria
Tarta jeżynowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
pomarańczy ekologicznej½
-
laski wanilii pokrojonej na kawałki½
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego120 g
-
ciastek amaretti (patrz wskazówka)100 g
-
mąki orkiszowej, białej200 g
-
wody120 g
-
soli1 szczypta
-
żelatyny w proszku25 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
jeżyn, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji500 g
-
jogurtu naturalnego200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
286 kcal /
1195 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
33 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska