Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami

Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami

4.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Kasza orkiszowa z warzywami
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1200 g wody
  • 20 g oleju
  • 200 g kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej o czasie gotowania 15 min
  • 1 łyżeczka soli
Wegański gulasz z boczniaków
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w paski (5 x 1 cm)
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 1 cm)
  • 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 150 g wody
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście drobno posiekana

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1058.3 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 1740.8 kJ / 415.8 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 57.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...