
Urządzenia i Akcesoria
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
bobu, świeżego młodego (patrz wskazówka)500 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania30 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w kostkę, do dekoracji360 - 400 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście i miekkie łodygi, pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 - 10 g
-
wody mineralnej, niegazowanej100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
111.2 kcal /
465.3 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
386.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska