Batony warzywno-serowe
TM6 TM5

Batony warzywno-serowe

4.2 (89 ocen)

Składniki

  • 200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g ziół, świeżych, mieszanych, np. bazylii, oregano, rozmarynu, tylko liście
    lub 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 160 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 200 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
  • ½ - 1 łyżeczka soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
669.5 kJ / 160 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
6.4 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
3.2 g
Sód
254.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy