
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
lub sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki -
20
g ziół, świeżych mieszanych, np. bazylii, oregano, rozmarynu, tylko liście
lub 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście - 160 g cebuli przekrojonej na pół
- 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 200 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
- ½ - 1 łyżeczka soli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 160 kcal / 669.5 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Sód
- 254.1 mg