Batony warzywno-serowe

Batony warzywno-serowe

4.2 91 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

  • sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
    sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ziół, świeżych mieszanych, np. bazylii, oregano, rozmarynu, tylko liście
    20 g
    20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • cebuli przekrojonej na pół
    160 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    200 g
  • płatków owsianych (patrz wskazówka)
    200 g
  • jajka
    2
  • pieprzu ziołowego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • soli (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 160 kcal / 669.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 254.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...