
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
Orzechowa posypka
-
80 g orzechów nerkowca
-
70 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
-
6 - 8 gałązek mieszanych ziół, świeżych np. mięty, natki pietruszki, tylko liście
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego
Zupa krem z batatów
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
30 g oleju sezamowego, prażonego
-
1000 g batatów pokrojonych na kawałki
-
1800 g wody
-
4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ - 1 łyżka pasty harissa (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1108 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1013 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z wegańskim gulaszem
1 godz. 5 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z pomidorów
40 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min