Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g topinamburu, obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego, niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1h
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Pesto ze szczawiu
10 λεπτ.
Zupa rybna z pulpecikami
1h 50min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Risotto z kurkami
35 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1h 50min
Makaron z krewetkami i porem
30 min