Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g topinamburu, obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego, niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Pasta z pieczonego bakłażana
1sa 50 dk
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min.
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1h 30 min.
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1h 15 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40min
Meksykański ser queso fresco
4h
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 min.
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min.
Clafoutis z rabarbarem
50 min.
Tort dyniowy
2h 40min