Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g topinamburu, obranego, przekrojonego na pół (patrz wskazówka)
- 100 g napoju owsianego, niesłodzonego
- 20 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 21 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8u. 20min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 Std.
Kawior z bakłażana
50 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 Std.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 Min
Omułki w białym winie
35 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min