Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
TM6 TM5

Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry

4.0 (67 ocen)

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 800 g), przekrojone wzdłuż na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 10 g cebuli suszonej, mielonej
  • 20 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
220.4 kJ / 52.7 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
7.3 g
Tłuszcz
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
22.1 g
Sód
80.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy