Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry

Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry

4.0 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji

Składniki

  • cukinie (ok. 800 g), przekrojone wzdłuż na pół
    2
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
    240 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 20 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • curry, mielonego
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • cebuli suszonej, mielonej
    10 g
  • oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 52.7 kcal / 220.4 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 22.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 80.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...