
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
-
cukinie (ok. 800 g), przekrojone wzdłuż na pół2
-
ząbki czosnku2 - 3
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)240 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 - 1 ½ łyżeczki
-
cebuli suszonej, mielonej10 g
-
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
52.7 kcal /
220.4 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
22.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
80.5 mg