
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1000 g
-
kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach120 g
-
bobu, świeżego400 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
roszponki80 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
Dressing z chili
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)½
-
oliwy z oliwek40 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
soku z cytryny20 g
-
octu jabłkowego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Serwowanie
-
migdałów, w płatkach (patrz wskazówka)4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345 kcal /
1444.5 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
274.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska