Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1000 g wody
-
120 g kaszy jaglanej uprzednio opłukanej na sicie o drobnych oczkach
-
400 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego400 g bobu, świeżego
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
80 g sałaty rzymskiej, podzielonej na kawałki80 g roszponki
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Dressing z chili
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy
-
20 g soku z cytryny
-
10 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Serwowanie
-
4 łyżki migdałów, w płatkach (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
274.8 mg
Białko
14 g
Kalorie
1444.5 kJ /
345 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min