Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
- 250 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki
-
300
g bobu, świeżego
lub 300 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 90 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 6 jajek
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście, drobno posiekanego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1053 kJ / 251.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1h 40min
Zapiekanka z kalafiora
55min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45min
Frittata cukiniowa
40min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35min
Frittata ze szparagami
50min
Cytrynowa brukselka
20min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30min
Tarta z dynią
1h 40min