
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia500 g
-
ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki250 g
-
bobu, świeżego300 g
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego20 g
-
jajek6
-
koperku, świeżego tylko liście, drobno posiekanego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
251.5 kcal /
1053 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska