Urządzenia i Akcesoria
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
-
250 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego300 g bobu, świeżego
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
6 jajek
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście, drobno posiekanego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
1053 kJ /
251.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ratatouille z bobem
1 Std.
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 Std. 15 Min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Pasta z rzeżuchy
5 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 Min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 Std. 10 Min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 Std. 45 Min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 Std. 40 Min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 Min