
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia500 g
-
ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki250 g
-
bobu, świeżego300 g
-
cebuli przekrojonej na pół90 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego20 g
-
jajek6
-
koperku, świeżego tylko liście, drobno posiekanego1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
251.5 kcal /
1053 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Hummus z bobu
1 godz.
Frittata ze szparagami
50 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min