
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, typu passata1400 - 1600 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
wody1500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
sól do smaku
-
kolendry, świeżej tylko liście4 - 5 gałązek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147 kcal /
614 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
899 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska