Urządzenia i Akcesoria
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
2 łyżeczki kolendry, mielonej
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1400 - 1600 g krojonych pomidorów, z puszki1400 - 1600 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1500 g wody
-
4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone4 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
-
4 - 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
899 mg
Białko
7 g
Kalorie
614 kJ /
147 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1 godz.
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min