Roladki z bakłażana z pastą orzechową

Roladki z bakłażana z pastą orzechową

4.4 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • bakłażana
    200 - 250 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia bakłażanów
    ¼ - ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
    40 - 50 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    100 g
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • bazylii, świeżej tylko liście
    1 gałązka
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
  • cząbru, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
    1 gałązka
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • nasion kolendry
    ¼ łyżeczki
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pestki granatu do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1339 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...