
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
bakłażana200 - 250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia bakłażanów¼ - ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia40 - 50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
bazylii, świeżej tylko liście1 gałązka
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
cząbru, świeżego (opcjonalnie) tylko liście1 gałązka
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
nasion kolendry¼ łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
pestki granatu do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1339 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
11.7 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska