Roladki z bakłażana z pastą orzechową

Roladki z bakłażana z pastą orzechową

4.4 80 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 200 - 250 g bakłażana
  • ¼ - ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia bakłażanów
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 gałązka tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 gałązka cząbru, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
  • 5 - 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki nasion kolendry
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • pestki granatu do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1339 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 11.7 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...