
Urządzenia i Akcesoria
Korzenne ciasteczka z melasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
cukru80 g
-
migdałów, ze skórką240 g
-
melasy trzcinowej60 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
olej do natłuszczenia rąk i widelca
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
163 kcal /
679 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
34.7 mg