
Urządzenia i Akcesoria
Korzenne ciasteczka z melasą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
cukru80 g
-
migdałów, ze skórką240 g
-
melasy trzcinowej60 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
olej do natłuszczenia rąk i widelca
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
163 kcal /
679 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
34.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 Std.
Pierniczki Lebkuchen
4 Std.
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 Std. 45 Min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 Min
Wegańskie ciastka korzenne
1 Std.
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 Std. 30 Min
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 Std. 10 Min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 Std.
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45 Min
Czarno-białe ciasteczka
2 Std.
Ciastka na myślenie
45 Min
Ciastka ANZAC
40 Min