
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukru
- 240 g migdałów, ze skórką
-
60
g melasy trzcinowej
lub 60 g melasy z buraka cukrowego - 1 jajko
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do natłuszczenia rąk i widelca
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 34.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
40 min
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9 godz.
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
45 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 godz.
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 godz.
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min