
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Kruchy spód
-
250 g mąki orkiszowej, białej typu 500-700
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g ksylitolu (patrz wskazówka)
Krem orzechowy i dekoracja
-
200 g dżemu z czarnej porzeczki (patrz wskazówka)
-
30 g ksylitolu
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki (patrz wariant)
-
170 g masła orzechowego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
9 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao do dekoracji
-
migdały, blanszowane do dekoracji
-
żurawina, suszona do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
307 kcal /
1284 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Sód
67 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1 godz. 40 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 godz.
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min