Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 - 50 g fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
27.8 mg
Białko
3 g
Kalorie
654.4 kJ /
156.4 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min