Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie

Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie

4.3 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk

Składniki

  • płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
    180 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
    30 - 50 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 ½ łyżeczki
  • jajka
    2

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 156.4 kcal / 654.4 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 27.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...