
Wersje kompatybilne
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 60 g masła pokrojonego na kawałki
- 30 - 50 g fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 156.4 kcal / 654.4 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 27.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min