Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie

Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie

4.3 93 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk

Składniki

  • 180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 - 50 g fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 2 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 27.8 mg
Białko 3 g
Kalorie 654.4 kJ / 156.4 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 15.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...