Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
180 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 - 50 g fusów z kawy odsączonych (patrz wskazówka)
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
27.8 mg
Białko
3 g
Kalorie
654.4 kJ /
156.4 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 godz.
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Paleo nachos
45 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Paleo płatki śniadaniowe
40 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.