Bezglutenowy chleb z garnka

Bezglutenowy chleb z garnka

4.2 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek

Składniki

  • łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    40 g
    40 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • ciepłej wody
    480 g
  • wody plus dodatkowa ilość do skropienia
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • miodu
    40 g
    40 g cukru
  • octu jabłkowego
    25 g
  • mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
    200 g
  • mąki gryczanej (patrz wskazówka)
    260 g
  • skrobi ziemniaczanej
    200 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • olej do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 222.9 kcal / 932.6 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 478.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...