Bezglutenowy chleb z garnka
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb z garnka

3.9 (19 ocen)

Składniki

  • 40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
    lub 40 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 480 g ciepłej wody
  • 300 g wody, plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 3 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 40 g miodu
    lub 40 g cukru
  • 25 g octu jabłkowego
  • 200 g mąki z brązowego ryżu, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
  • 260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
  • 200 g skrobi ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki soli
  • olej, do natłuszczenia

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
932.6 kJ / 222.9 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
49.8 g
Tłuszcz
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
5.9 g
Sód
478.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy