
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z garnka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek
Składniki
-
40 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
480 g ciepłej wody
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g miodu
-
25 g octu jabłkowego
-
200 g mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
200 g skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
222.9 kcal /
932.6 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
49.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
478.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min