
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z garnka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek
Składniki
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)40 g
-
ciepłej wody480 g
-
wody plus dodatkowa ilość do skropienia300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
miodu40 g
-
octu jabłkowego25 g
-
mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)200 g
-
mąki gryczanej (patrz wskazówka)260 g
-
skrobi ziemniaczanej200 g
-
soli3 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
222.9 kcal /
932.6 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
49.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
478.9 mg