![Bezglutenowy chleb z garnka Bezglutenowy chleb z garnka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfc6c573df570a6e3a58430bc2e0b689/Derivates/6932e11b23a7895db55ac9f31a66cc3fcceda83f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
lub 40 g łusek babki jajowatej, mielonych - 480 g ciepłej wody
- 300 g wody, plus dodatkowa ilość do skropienia
-
30
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 3 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) -
40
g miodu
lub 40 g cukru - 25 g octu jabłkowego
- 200 g mąki z brązowego ryżu, plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
- 260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
- 200 g skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 932.6 kJ / 222.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 478.9 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet z mrożonych owoców
5min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb)
1 godz. 10 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4h
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 Std. 20 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 20min
Bułki na proszku do pieczenia
1 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min