Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z garnka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kromek
Składniki
-
40 g łusek babki jajowatej, mielonych40 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
480 g ciepłej wody
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do skropienia
-
3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g cukru40 g miodu
-
25 g octu jabłkowego
-
200 g mąki z brązowego ryżu plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)
-
260 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
-
200 g skrobi ziemniaczanej
-
3 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
478.9 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
932.6 kJ /
222.9 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18sa 20 dk
Chleb bezglutenowy
3sa 20 dk
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1sa 10 dk
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1sa 20 dk
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2sa
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96sa 20 dk
Mąka ryżowa
5 dk
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 dk
Mąka gryczana
5 dk
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2sa 25 dk
Bezglutenowy chleb tostowy
15sa
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3sa 10 dk