
Urządzenia i Akcesoria
Bulion z resztek warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
3 słoiki
Składniki
-
400 g warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
-
50 g grzybów, świeżych dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
-
1 cebula z łupiną, przekrojona na pół
-
2 ząbki czosnku z łupiną
-
1500 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
10 ziaren pieprzu czarnego
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
93.7 kcal /
391.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
1634.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
1 godz. 10 min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Sok z winogron (od 6. miesiąca życia)
20 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Wywar warzywny (dla dzieci)
45 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min