Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
- 50 g grzybów, świeżych, dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
- 1 cebula, z łupiną, przekrojona na pół
- 2 ząbki czosnku, z łupiną
- 1500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 391.7 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1634.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort z truskawkami (TM6)
2u.
Rumienienie pieczarek
25 min
Gotowanie na parze połówek gruszek (500-800g)
30 min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Mieszanka curry
25 min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Rumienienie papryki
20 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Rumienienie bakłażana
30 min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40 min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 min