Bulion z resztek warzyw

Bulion z resztek warzyw

4.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
3 słoiki

Składniki

  • 400 g warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
  • 50 g grzybów, świeżych dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
  • 1 cebula z łupiną, przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku z łupiną
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 93.7 kcal / 391.7 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 1634.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...