Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

4.7 75 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • ząbka czosnku
    ½
  • awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
    150 g
  • octu balsamicznego
    5 g
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    ½ łyżeczki
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    ¼ pęczka
  • kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
    2
  • rzeżucha do dekoracji
    kiełki, dowolne, do dekoracji
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 428.7 kcal / 1793.6 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 675.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...