Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado

4.6 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • ½ ząbka czosnku
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
  • 5 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
  • ¼ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 2 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
  • rzeżucha do dekoracji
    kiełki, dowolne, do dekoracji
  • kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 428.7 kcal / 1793.6 kJ
Białko 18.1 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 675.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...