![Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c3ce0a9-c9c2-4a7b-af6a-0f39f572054e/Derivates/3eea34e4-f1a4-4970-9625-b8a6474dbc6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ ząbka czosnku
- 1 awokado, dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, jakości sashimi, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka i wariant)
- 5 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek
- ¼ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 2 kromki pumpernikla (ok. 3 x 12 cm)
-
rzeżucha, do dekoracji
lub kiełki, dowolne, do dekoracji - kwiaty, jadalne do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1793.6 kJ / 428.7 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 675.5 mg
Alternatywne przepisy
Operetta z owocami morza i kulkami ziemniaczanymi
2 godz. 10 min
Koktajl z krewetek
45 Min
Małże z pikantnym sosem
1 Std.
Małże w zielonym sosie curry
35 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48h
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 Min
Tatar z łososia z imbirem
15min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Tatar z łososia
10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Krewetki w sosie maślanym
25min