Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
700 g
Składniki
-
400 g ogórków gruntowych z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
20 - 30 g liści mięty, świeżych
-
350 g jogurtu greckiego
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
5 g greckiej wódki ouzo (opcjonalnie)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
354.6 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
267.5 kJ /
63.9 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min