![Papryki faszerowane brązowym ryżem Papryki faszerowane brązowym ryżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7dd867fb-2286-466c-a459-f2fd09c64f28/Derivates/8a7e6f18-4417-4840-967a-16b03f2d3818.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g cebuli
lub 30 g cebuli dymki - 20 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
- 4 czerwone papryki (ok. 250 g każda)
- 250 g ryżu brązowego
-
500
g bulionu warzywnego, płynnego
lub 500 g wody i 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM - 12 czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
- ½ - 1 łyżeczka soli
- białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
- 10 - 20 g liści natki pietruszki, świeżych
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1436.3 kJ / 343.3 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 682.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 Std. 40 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 Min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki
1 Std.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 Min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 Std.
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 Min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 Min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 Min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2h 20 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min