Papryki faszerowane brązowym ryżem

Papryki faszerowane brązowym ryżem

3.9 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g cebuli
    30 g cebuli dymki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 4 czerwone papryki (ok. 250 g każda)
  • 250 g ryżu brązowego
  • 500 g bulionu warzywnego, płynnego
    500 g wody
  • 12 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
  • 10 - 20 g liści natki pietruszki, świeżych
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.3 kcal / 1436.3 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 59.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 682.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...