Papryki faszerowane brązowym ryżem
TM6 TM5

Papryki faszerowane brązowym ryżem

3.8 (36 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli
    lub 30 g cebuli dymki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • 4 czerwone papryki (ok. 250 g każda)
  • 250 g ryżu brązowego
  • 500 g bulionu warzywnego, płynnego
    lub 500 g wody i 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 12 czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
  • 10 - 20 g liści natki pietruszki, świeżych
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1436.3 kJ / 343.3 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
59.3 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3.3 g
Sód
682.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy