Papryki faszerowane brązowym ryżem

Papryki faszerowane brązowym ryżem

4.0 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli
    30 g
    30 g cebuli dymki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ząbki czosnku (opcjonalnie)
    1 - 2
  • czerwone papryki (ok. 250 g każda)
    4
  • ryżu brązowego
    250 g
  • bulionu warzywnego, płynnego
    500 g
    500 g wody
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
    12
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
  • liści natki pietruszki, świeżych
    10 - 20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.3 kcal / 1436.3 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 59.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 682.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...