
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane brązowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
-
4 czerwone papryki (ok. 250 g każda)
-
250 g ryżu brązowego
-
500 g bulionu warzywnego, płynnego
-
12 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
-
10 - 20 g liści natki pietruszki, świeżych
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343.3 kcal /
1436.3 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
682.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min