
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane brązowym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli30 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbki czosnku (opcjonalnie)1 - 2
-
czerwone papryki (ok. 250 g każda)4
-
ryżu brązowego250 g
-
bulionu warzywnego, płynnego500 g
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)12
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
białe wino lub woda (pół szklanki, ok. 100 g)
-
liści natki pietruszki, świeżych10 - 20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343.3 kcal /
1436.3 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
682.5 mg