Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g sera gouda, pokrojonego na kawałki
lub 40 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki - 2 puszki tuńczyka, w sosie własnym (185 g każda), odsączonego z zalewy
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- 1 ½ łyżeczki oregano, suszone
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
-
150
g pomidorów, pokrojonych na kawałki
lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 15 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
- 1 kawałek cukinii (ok. 100 g)
- 3 pieczarki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1550 kJ / 370 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Omlet grecki
35 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45min
Frittata Caprese
30 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Lamingtony bez pieczenia
1h
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min