Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)

Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)

4.3 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 40 g sera gouda pokrojonego na kawałki
    40 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 2 puszki tuńczyka, w sosie własnym (185 g każda), odsączonego z zalewy
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszone
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g pomidorów pokrojonych na kawałki
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 kawałek cukinii (ok. 100 g)
  • 3 pieczarki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 370 kcal / 1550 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...