
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
sera gouda pokrojonego na kawałki40 g
-
tuńczyka, w sosie własnym (185 g każda), odsączonego z zalewy2 puszki
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
oregano, suszone1 ½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
pomidorów pokrojonych na kawałki150 g
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
cukinii (ok. 100 g)1 kawałek
-
pieczarki3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370 kcal /
1550 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
2.9 g