
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
40 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
2 puszki tuńczyka, w sosie własnym (185 g każda), odsączonego z zalewy
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszone
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
150 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 kawałek cukinii (ok. 100 g)
-
3 pieczarki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370 kcal /
1550 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
2.9 g