Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

4.4 159 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 500 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
  • 1 łyżeczka czarnej gorczycy
  • 170 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki przyprawy garam masala

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 276.7 kcal / 1157.5 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 950.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...