
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia30 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych1 łyżeczka
-
czarnej gorczycy1 łyżeczka
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki170 g
-
ząbki czosnku2
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
przyprawy garam masala½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
276.7 kcal /
1157.5 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
950.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska