Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym

4.4 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki
    500 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • nasion kopru włoskiego, suszonych
    1 łyżeczka
  • czarnej gorczycy
    1 łyżeczka
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    170 g
  • ząbki czosnku
    2
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 łyżeczki
  • przyprawy garam masala
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 276.7 kcal / 1157.5 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 950.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...