Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonego na 5-10 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
1 łyżeczka czarnej gorczycy
-
170 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki przyprawy garam masala
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
950.1 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
1157.5 kJ /
276.7 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
45 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min